Розподільний вал - P70F

Цена: 222 грн.
  • Есть в наличии
  • Код товара: 5136
  • Поставщик: Агротех-трейдинг
Кол-во:
Купить Купить в 1 клик

Розподільний вал ТАТА на бензиновий двигун P70F є частиною системи газорозподілу. Призначений для керування моментами відкривання та закривання впускного та випускного клапанів.
Конструктивно є металевою вісь, на якій жорстко встановлена пластикова приводна шестерня і пластикові кулачки. Завдяки малій потужності двигуна P70F та невеликим навантаженням на механізм клапанів застосування пластику економічно виправдане та не впливає на надійність двигуна. Привідна шестерня колінвала входить у зачеплення з приводною шестернею розподільного валу і передає рух на кулачки. Останні, обертаючись, впливають на штовхачі та передають зусилля на коромисла та клапани силового агрегату. Кулачки розташовані під певним кутом і керують клапанами в певні моменти часу.
<strong>Особливості використання</strong>
На приводній шестерні розподільного валу розташований механізм автодекомпресії, що відкриває випускний клапан в момент запуску двигуна тим самим знижуючи компресію і значно полегшуючи ручний запуск двигуна. На боці приводної шестерні розташована спеціальна мітка, яка в момент установки розподільного валу повинна збігатися з відповідною міткою на шестірні колінвала, завдяки чому синхронізується рух клапанів і поршня.
Як і всі рухливі деталі, распредвал схильний до зносу. У першу чергу це стосується зубів шестірні та поверхні кулачків. Зміна їхньої геометрії призводить до неповного відкривання клапанів, зниження потужності мотора або виходу його з ладу. У такому разі необхідна його повна заміна. Якщо при запуску двигуна необхідно докладати до стартера занадто велике зусилля – може бути несправним механізм автодекомпресії.